Gode råd for et vellykket IT-prosjekt

2015-07-20 Stillum

Mange IT-prosjekter får store kostnadsoverskridelser og forsinkelser. Du kan spare penger ved å planlegge bedre og ha gode kontrakter. Forretningsadvokat Grete F. Stilum kommer til ØK-IT konferansen 2015 for å fortelle hvordan.

– Foredraget gir de som planlegger IT-investeringer eller er midt i et IT-prosjekt gode praktiske tips. Hovedfokus vil være på implementering av standardsystemer, men kurset vil også være relevant for andre typer IT-leveranser, forteller Grete F. Stilum, forretningsadvokat og partner i Advokatfirma Brækhus Dege.
Til daglig arbeider hun hovedsakelig med IT og teknologi og bistår ved kontraktsinngåelsen, under prosjektgjennomføringen, og tvisteløsning. Hun har bistått både kunde- og leverandørsiden, og har lang erfaring fra ulike typer IT-prosjekter, lisensavtaler, vedlikeholdsavtaler, drifts- og skytjenester, samt digitalisering og e-handel. Under ØK-IT konferansen 2015 tar hun for seg de vanligste årsaker til at et IT-prosjekt feiler, og ser på hva du kan gjøre for å lykkes bedre.

– Jeg vil ta for meg både planlegging-, kontraktsinngåelse- og prosjektoppfølgingsfasen. Før kontrakt er inngått er det flere sentrale tema som bør vurderes og diskuteres, og vi gjennomgår disse og gir tips til kontraktregulering.
Erfaringsmessig er det også mye å hente på god prosjektoppfølging.
– God organisering, rapportering og håndtering av endringer og problemer som oppstår kan bidra til et godt prosjekt. Jeg vil dessuten se på hvordan partene kan håndtere prosjekter som har kommet skjevt ut, forteller Stillum.