Enklere å hente ut og analysere data

Med Azure Synapse Link kan du hente Microsoft Dataverse-data uten å gå veien om et datavarehus. DynUG inviterer til workshop der Trond Brande og Hans Kristiansen forklarer teknologien og kjører demo med praktiske eksempler mellom D365 og Power BI.

– Nå har det blitt enklere å hente data fra D365 og presentere dem i Power BI uten å måtte flytte dataene over i et datavarehus. Ved hjelp av Power Apps setter du opp en Synapse Link for Dataverse, forklarer Hans Kristiansen i Capgemini.

Sammen med Trond Brande fra Microsoft leder han Teams-workshopen 8. mars. De vil sammen gå gjennom nyhetene fra blant annet Ignite og så kjøre praktiske demonstrasjoner av mulighetene som ligger i teknologien.

– Dataene får du realtime, slik at du slipper dataintegrasjon mot ERP eller CRM. Du kan presentere dataene på flere flater, men vi vil ha fokus på Power BI.

Dataene i Dynamics 365 ligger i Dataverse. Azure Synapse er Microsofts AI-modul for datauttrekk og innsikt. Fordi du ikke trenger å flytte og konsolidere data er det blitt vesentlig enklere å raskere både å sette opp rapporter og kjøre dem.

– Dette er en veldig interessant teknologi som åpner opp mange nye muligheter. Ikke minst krever det mindre kunnskap for å sette opp rapportene når du får ett-klikk integrasjon uten at du trenger en datapipeline, understreker Kristiansen.

Les mer om Azure Synapse Link her

Arrangementet er gratis men krever påmelding