ØK-IT Konferansen 2015: Derfor bør du bruke EHF

2015-06-22 Aabol

Hver måned sendes det mer enn 1,5 millioner fakturaer, kataloger og ordre via det nye EHF-formatet. Under Dynamics-konferansen i København forteller seniorrådgiver Jens Aabol fra Difi hvorfor det er viktig og hvordan det påvirker din virksomhet.

– Sammen med EU har vi kommet fram til standarder for hele handelsprosessen. Det gjør det enklere for leverandører å vite hva som kreves av det offentlige både i Norge og i EU, forteller seniorrådgiver Jens Aabol i Direktoratet for forvalting og IKT (Difi).
Han har jobbet med elektronisk faktura i 20 år og har lang erfaring både fra privat og offentlig virksomheter.
På ØK-IT Konferansen 2015 vil han vise både hvorfor dette er viktig for det offentlig og hvordan EHF påvirker det private virksomheter.
– Regjeringen leter etter tiltak som kan gi de større økonomisk handlingsrom og digitale løsninger er førstevalg for å oppnå effektivitetsgevinster. Offentlig virksomheter har nå krav om å motta elektronisk faktura med standardformatet EHF.
Standarden har også blitt attraktiv for det private næringsliv, blant annet for utveksling av handelsdokumenter. Det kan være viktig informasjon for din virksomhet.
– Jeg vil forteller om bakgrunnen for EHF-formatet, trendene som kommer, hvem som kan ta i bruk EHF og ikke minst hvordan du gjør det, sier Aabol.