Stor bredde på Dynamics-konferansen

DynUG brukerkonferanse 2017 viste mulighetene og utfordringene Dynamics-miljøet i Norge står overfor. Tilbakemeldingene fra de over 70 deltakerne viser viktigheten av en brukergruppe som kan sette fokus på viktige saker.

– Vi et lite om hva som skjer med Dynamics-portefølgen utover det som ligger på nettsidene til Microsoft, sa Andreas Dolven, direktør for Dynamics i Microsoft Norge, da han gikk på som første foredragsholder under årets fagkonferanse.

Han hadde tatt med seg Tobias Triebe, som er ny i stillingen som Senior Product Marketing Manager for Dynamics Platform hos Microsoft i Vest-Europa. Begge satte fokus på Dynamics 365 og den nye måten Microsoft tilbyr ERP-løsningene sine på.

– Microsoft er på en reise som er vanskelig å følge. Ingen forretningssystemer har vært på en klassereise som Dynamics. Produktet har utviklet seg raskere enn kundemassen. Sannsynligvis er Dynamics det ERP-systemet i markedet som har hatt den sterkeste utviklingen, sa Bo Hjort Christensen (bildet) da han gikk på scenen etter karene fra Microsoft.

I kjent entusiastisk stil med unik faglig tyngde plasserte han Microsoft Dynamics på ERP-kartet.

– De siste 10-15 årene har det skjedd mye i brukergrensesnittet, men nå skjer det noe dypt nede i grunnfjellet, i arkitekturen, kildekoden og datamodellen, forklarte han.

I kjølvannet av foredraget hans gikk forretningsadvokat Grete Funderud Stillum (bildet) gjennom de juridiske aspektene ved foredraget, og ga blant annet deltakerne et innblikk i den nye personvernforordningen til EU – den såkalte GDPR som trer i kraft 25. mai 2018.

Etter to dager fullstappet med gode foredrag og mange muligheter til å dele erfaringer med hverandre var det gode tilbakemeldinger å få fra deltakerne.

– Det er godt å se kunder møte kunder og dele erfaringer, og jeg håper flere stiller neste år. Da får vi et bredere forum og en større erfaringbase å dele fra, sier Fredrik Sætre fra Axdata.

Han var en av tre Microsoft Most Valuable Professional som deltok på konferansen, og sammen med kollega Tommy Skaue og Kurt Hatlevik fra EG avsluttet han første dag med paneldebatt.

– Bo satte fingeren på det i posisjonen mellom Microsoft og partneren. Partnerne vil bli mer tjenesteorientert. Det vil bli en konsolidering av partnere som kan levere fulle pakker, poengterte Sætre under debatten.

DynUG brukerkonferanse kommer tilbake i 2018. Du finner presentasjonene fra konferansen her.