Hva er Dynamics 365 Business Central?

Dynamics 365 Business Central er det nyeste medlemmet av Dynamics 365-familien. I oktober blir den også frigitt i Norge, og under DynUG-konferansen i november kan Bjørn Tollevsen fortelle deg alt du trenger å vite om «nye NAV».

Dynamics 365 Business Central er Microsofts nettskybaserte ERP-løsning beregnet på mindre og mellomstore selskaper, noe som vil si fra ett par brukere opptil rundt 250 brukere. Kort sagt er all funksjonalitet i Dynamics NAV gjort tilgjengelig i et nytt og moderne grensesnitt, der du som kunde bestemmer om du vil kjøre løsningen lokalt, hybrid eller som en SAAS-løsning i nettskyen driftet og overvåket av Microsoft, forteller Bjørn Tollevsen, Chief Digital Officer hos Pilaro AS.

De er en av Norges største Dynamics NAV-partnere og Tollevsen er en av landets viktigste autoriteter på løsningen. Til samme har han 22 års erfaring, først som produktansvarlig hos Navision og deretter som ERP-ansvarlig i Microsoft.

– Dynamics 365 Business Central gir deg alt fra supply-chain og produksjon til service og tradisjonell finans. On premise-versjonen tilsvarer Dynamics NAV 2019, og du kan oppgradere til denne slik du har gjort tidligere. Dynamics-kunder med andre løsninger kan også gå over til Business Central via gunstige oppgraderingsregler, poengterer Tollevsen.

Det kan være veldig aktuelt for mange kunder som har eldre AX-løsninger og som ikke trenger alt som ligger i den fulle versjonen av Microsoft Dynamics 365.

– Business Central kan være en helt skybasert, der du får en pris per bruker per måned inkludert lagring i skyen, overvåking og sikkerhetskopiering gjort av Microsoft og oppgraderinger. Det kommer en ny versjon hvert halvår, og oppgraderingen skjer automatisk.

Business Central er fullt integrert med Office 365 og produkter som Microsoft PowerApps og Flow.

– Det finnes en rekke applikasjoner fra ulike partnere tilgjengelig for test og nedlasting i Microsoft AppSource. Det betyr at hvis du mangler funksjonalitet i Business Central kan du søke om den finnes tilgjengelig der, forklarer Tollevsen.

Hvis du lurer på noe knyttet til Dynamics 365 Business Central er dette foredraget å få med seg under DynUG-konferansen onsdag 7. november. Tollevsen vil også svare på spørsmål.