Unik forhandlerløsning for dører og vinduer

H-Vinduet Fjerdingstad AS lanserer i høst en ny webshop for sine forhandlere. Den kombinerer data fra Microsoft Dynamics AX 2012 med OptiWin og DynamicWeb. Det er Peritus som har implementert løsningen.

– Vi gir vårt forhandlernett tilgang til en nettbutikk der de selv kan spesifisere vinduer og dører på samme måte som våre selgere gjør. De kan også gi sine kunder, som gjerne er byggmestere, tilgang til å designe vinduer. De vil da ha tilgang til mindre data enn forhandleren, forklarer Hilde Guneriussen, markedskoordinator ved H-Vinduet Fjerdingstad AS.

Hun kommer til DynUG-konferansen i november for å svare på spørsmål knyttet til utvikling og implementering av løsningen, sammen med senior systemkonsulent Espen Iversen fra Peritus. Det er han som har hatt hovedansvaret i teamet som har utviklet løsningen.

– Vi startet prosjektet for to år siden. Det første året hadde vi fokus på å oppgradere Dynamics AX, mens vi siden i juni i 2017 har jobbet med nettbutikken. Når vi skriver september 2018 er vi helt i sluttfasen og har kunder som leverer testordre.

Grunndata i AX

Kundedata, priser og alt slikt ligger i Microsoft Dynamics AX 2012 R3, basert på bransjeløsningen Peritus Doors and Windows. Hele 90 prosent av vinduene og dørene som H-Vinduet Fjerdingstad leverer har tilpasninger i en eller annen grad, og dette utføres i OptiWin. Her beregnes alt som trengs for at CMC-maskinene skal lage deler i riktige mål. På toppen ligger DynamicWeb. Sistnevnte håndterer websider, webshop og har muligheter for CMS, PIM og digital marketing via Dynamics CRM (saken fortsetter under bildet).

– Vi gir forhandlerne tilgang med brukernavn og passord. Så velger de type produkt og går inn i konfiguratoren som er bygget inn i DynamicWeb. Der kan de spesifisere alt fra mål og glasstype til farger og sprosser. Så får de en pris basert på det. De kan også gi tilgang til sin kunde: byggmesteren, men han får da oppgitt en veiledende pris og ikke rabatten som forhandleren får hos oss, forklarer Guneriussen.

Fleksibel løsning

Det er Espen Iversen fra Peritus som har ledet utviklingen. Han presenterer løsningen på DynUg-konferansen sammen med Leo Rosbach, daglig leder i Peritus.

– Når du har tegnet et produkt i OptiWin gjennom DynamicWeb-portalen genereres det et tilbud i Dynamics AX 2012. Du kan gjøre alle operasjonene som saksbehandleren på nett, med unntak av å velge produksjonssted. Det går delvis automatisk mellom fabrikkene i Polen og Norge, og styres delvis manuelt basert på kapasitet, forklarer Rosbach.

– Du kan også ringe saksbehandleren mens du sitter og tegner, så kan han gjøre endringer i din orde som du ser når du oppdaterer vinduet. Dette kommer vi til å demonstrere live på Gardermoen.

Forhandleren kan skreddersy tilbudene de gir byggmesterne med egne logoer og kontaktinformasjon. De kan angi en rekke variabler, for eksempel om de vil gi byggmesteren en rabatt på veiledende pris, eller legge et fast dekningsbidrag på kostprisen. Begrepene som beskriver produktet er oversatt i egne tabeller, slik at fabrikken får en produktkode mens kunden ser en mer beskrivende tekst. Dette kan enkelt oversettes til alle språk.

– Nettbutikken til H-Vinduet Fjerdingstad er nominert som årets B2B-løsning hos DynamicWeb. Vi synes det har blitt en fleksibel og praktisk løsning, og gleder oss til å presentere den under DynUG-konferansen, sier Rosbach.