Kundenes konferanse

En av de viktigste aspektene med brukerkonferanser er erfaringsdeling. Under DynUG 2018 fikk deltakerne høre erfaringer fra selskaper som Oluf Lorentzen, H-Vinduet Fjerdingstad, Hoff, Norrek, Alf I. Larsen og Color Line.

Color Line gikk live med Microsoft Dynamics 365 1. april 2018, og under DynUG brukerkonferanse delte Tor Einar Pedersen fra selskapet sammen med Kristiane Grøtvedt fra Scales (bildet) erfaringer fra prosjektet.

– Vi hadde et gammelt system vi måtte bytte ut. I bunn handlet det om å få på plass et system for finans og økonomi. Vi ville ha et system som var lett å administrere på globalt nivå, og det måtte fungere enkelt, forklarer Pedersen.

Han ga en grundig gjennomgang av prosessen, ikke minst med samarbeidet med Scales.

– Scales viser oss hvordan, så utfører vi. Deretter tester vi løsningen vi har konfigurert sammen.

Grunnleggende kunnskap

Dag to av DynUG 2018 startet med Erik Bakken i CoPro, som ga salen en gunnleggende innføring i prosessmodulering. Det var et tema som dukket opp i mange foredrag om implementering av nye plattformer og systemer i løpet av konferansen.

Deltakerne fikk også mulighet til faglige dypdykk sammen med MVP-erne Tommy Skaue og Kurt Hatlevik, som tok for seg temaene OneVersion og publisering av transaksjoner i Dynamics 365 F&O retail. Det er åpenbart at markedet har modnet mye med tanke på den skybaserte Dynamics 365-plattformen bare det siste året.

Microsoft på plass

Dagen ble avsluttet med to Microsoft-foredrag. Først ut var teknisk ekspert Fredrik Sætre (bildet over), som viste hvordan du raskt og enkelt kan lage en egen app ut fra en gitt datakilde, og deretter publisere data ut og gi folk i felten mulighet til å jobbe med de samme dataene.

– Programmeringsspråket til PowerApps er slik du jobber i Excel, og enkelt å finne ut av, sier Sætre.

Avslutningsvis ga Kristian Heim et entusiastisk og underholdende blikk på moderne teknologi, og mulighetene det gir.

– Halvparten av Fortune 500-selskapene fra år 2000 er borte i da, enten de er konkurs eller kjøpt opp. Det er en stor omveltning, påpekte han.

Du finner foredragene fra konferansen her