Voss tidlig ute med Teams-integrasjon

Voss er en av de første i verden som kobler Office 365 med telefoni-og mobilintegrasjon direkte i Microsoft Teams. Med taleintegrasjon i Office 365 og Teams får de ett grensesnitt for all kommunikasjon, slik at de kan bruke PC-en som mobiltelefon.

– Vi synes det er spennende å være tidlig ute med ny teknologi. Tidligere har våre ansatte brukt ulike kanaler å kommunisere med, noe som kan gi sikkerhets- og administrasjonsutfordringer. Det er derfor strålende å nå få på plass en ny løsning der all kommunikasjon blir samlet på ett sted. Her har Microsoft og Telenor virkelig truffet blink, sier Kim André Vaksdal, IT-leder i Voss kommune.

Voss kommune i Hordaland, med 15.000 innbyggere, er de første som skal ta i bruk den nye tjenesten. Offentlig tjenesteproduksjon er blant de største næringene i Voss, etter handel, reiseliv og jordbruk. Omlag 10 prosent av Voss sine innbyggere jobber i kommunen. 

En gladnyhet

– Dette er en gladnyhet for oss som jobber mye både fra mobil og PC og som ser verdien av gode løsninger på tvers av disse. Dette vil gi en enklere og mer effektiv arbeidshverdag. Tjenesten passer både store og små virksomheter, og er særlig gunstig for dem som sitter spredt på flere lokasjoner. Teams kan brukes både til intern og ekstern kommunikasjon, sier Ove Fredheim, leder i Telenor Bedrift.

Med den nye løsningen kan du ringe ut og vise samme mobilnummer med samme prisplan uansett om du ringer fra mobil, PC eller nettbrett.

Alt i ett

– Vi synes det er fantastisk å få en slik løsning på plass. I dag ønsker bedrifter én samhandlingsløsning som er sikker, tilbyr skylagring og sømløs deling av filer, samt gode kommunikasjonskanaler som chat, video og telefon. Gjennom Teams kan man booke møter, chatte og dele filer i ett og samme grensesnitt. Og alt lagres i skyen. Man kan bruke PC-versjonen på kontoret, og appen når man er på farten, blant annet ved å delta på videokonferanser via mobilen. Alt er dessuten på norsk, sier Dag Nyrud, direktør for den moderne arbeidsplass i Microsoft.