Gode erfaringer med Power BI

Avinor startet med et datavarehus i 2016. De siste fire årene har de brukt Power BI i utstrakt grad. Når Power BI User Group og DynUG arrangerer felles medlemsmøte 28. februar vil Christian Stolp fra Avinor dele deres erfaringer.

– Vi har vært gjennom en omstilling fra klassisk rapportering innen administrative systemer, til mer nærtid rapportering mot operasjonelle data. Machine learning er nå en naturlig del av infrastrukturen. Bruken av teknologi er i all hovedsak Microsoft, men spenner seg fra lokalt installerte løsninger, til skybaserte løsninger som Microsoft Azure, forklarer Christian Stolp hos Avinor.

Han er produkteier for Avinors datavarehus og har en bred forståelse for utvikling og forvaltning av selskapets BI-løsning. Avinor har ansvar for 45 statlige flyplasser og driver kontrolltårn, kontrollsentraler og annen teknisk infrastruktur for å sikre sikker flynavigasjon. Det genererer mange og komplekse data (saken fortsetter under videoen).

– Vi startet med et datavarehus i 2016. De siste fire årene har de brukt Power BI i utstrakt grad. Vi deler gjerne våre erfaringer på denne reisen, kombinert med fokus på noen utvalgte suksesshistorier.

Foredraget vil ha noe både for rene brukere og de som er litt mer teknisk interessert.

– Jeg kommer til å snakke om erfaringer med bruk av Power BI Pro og Premium lisens, erfaringer ved forvaltning av kube over flere år, og bytte av ERP-systemer. Jeg vil også komme inn på erfaringer relatert til kommunikasjon og forretningsprosesser, samt si litt om utvikling produksjon setting og business case relatert til et machinelearningsprosjekt på passasjerprediksjon, understreker Stolp.

Les mer om agendaen og meld deg på her.