Kom i gang med Power BI

Det er fem år siden Microsoft lanserte sin power BI-plattform og stadig flere virksomheter tar i bruk et verktøy som gjør dem datadrevne. Hans Kristiansen fra Capgemini deler 25. august sine erfaringer med Power BI Adoption Framework – fra første tanke til full drift.

– Vi har kommet en lang vei de siste årene. På 90-tallet var det jo gjerne en IT-avdeling som styrte hele prosessen når noen trengte en rapport. Så har det vært en gradvis endringer og de siste fem årene har Power BI bidratt sterkt til at det nå er helt vanlige brukere som bygger rapporter. Men selvbetjent BI gir noen utfordringer, forklarer Hans Kristiansen i Capgemini.

Han er DynUGs egen Power BI-guru og vil under gratis-webinaret i regi av DynUG 25. august presentere Power BI Adoption Framwork.

– Dette er et rammeverk som fungerer som en best practice rundt Power BI for å bygge en datadrevet kultur. Dermed kan du opprettholde kontrollen og unngå anarki, selv om mange prosesser blir desentralisert til de som faktisk setter dem i gang.

I løpet av sitt innlegg vil han ta for seg de ulike stegene, fra adopsjon og styring via implementering til support.

– Riktige og raske beslutninger, tatt på bakgrunn av gode data og ikke magefølelsen, er viktig i dagens forretningsliv. Jeg kommer til å gi et overblikk over hva Power BI Adoption Framwork innebærer og kjøre en liten demo for å vise de viktigste komponentene.

Bruken er mye det samme, uansett om du er en liten eller stor organisasjon.

– Vi ser stadig flere små og store virksomheter som ønsker en datadrevet kultur. Power BI Adoption Framework gir en strukturert tilnærming for å utvikle en strategi for Power BI adopsjon, styring, service management, sikkerhet, utrulling og støtte gjennom en rekke workshops, forklarer Kristiansen.

Les mer og meld deg på her