Nyforelsket i Power Automate

Visste du at du kan sende en Teams-melding som en oppgave i ToDo ved hjelp av Power Automate? Ståle Hansen i CloudWay er nyforelsket i Power Automate og viser flere eksempler på hvordan du kan gjøre hverdagen enklere med enkle operasjoner.

– Jeg har jobbet med automatisering ved bruk av PowerShell og Graph API i mange år og må si at jeg er litt nyforelsket i Power Automate hvor du kan lage en flow som oppnår mye av det samme, bare dokumentert på en mer tilgjengelig grafisk fremstilling, forteller Ståle Hansen, CEO i CloudWay, MVP og Microsoft regional director.

Han har publisert to rutiner som han kommer til å gå gjennom under sitt foredrag.

– Jeg vil gå gjennom teknikker jeg brukte for å manipulere tekst, finne riktig kalender i Outlook og opprette To Do-oppgaver. Det inkluderer hvilke triggere som er brukt og hele flowen i detalj. Mange av disse teknikkene kan brukes på tvers av hele Microsoft 365 og Dynamics-plattformen.

Om du har brukt regler i Outlook tidligere, så er dette den nye måten å lage regler for hele din produktivitetshverdag i utover Outlook. Du kan lese mer om det her.

Hansen viser også eksempel på Power Automate inn mot kalenderen i Outlook.

– Jeg er en entusiast for å jobbe smartere og er derfor en stor tilhenger av Getting Things Done-metodikken (GTD) og Pomodoro-teknikken. Jeg har derfor laget en rutine i Power Automate for å sette meg utilgjengelig i kalenderen mens jeg gjør min 25 minutters fokus Pomodoro, som igjen setter meg i en spesiell Teams-status som heter «Focusing». Dette viser styrken til Power Automate og jeg gleder meg til å vise dere hvorfor jeg er blitt så glad i denne muligheten, sier Hansen.

Les mer om den siste rutinen her.

Du finner agenda og påmelding til Power Platform-dagen her

Sjekk gjerne ut Ståle Hansens YouTube kanal hvor han snakker om produktivitet i Microsoft 365