Microsoft med plattform for Supply Chain

Nyheten Microsoft Supply Chain Platform setter sammen kjent teknologi på nye måter slik at du kan koble Microsoft-økosystemet bedre sammen og får både innsikt og forbedre prosesser. Du kan allerede nå laste ned en gratis prøveversjon.

– Dette er en stor nyhet og vi har opplevd stor interesse for dette fra de største kundene våre, både de som kjører på Dynamics og de som ikke har det. Det er flere som har kommet igang allerede, forteller Fredrik Sætre. Leder for det tekniske teamet hos Microsoft Norge.

Tidligere i høst lanserte Microsoft sin nye Supply Chain Platform. Den gir deg et rammeverk med kjent teknologi som Power Platform, Dataverse og Teams der fokuset er på varestrømmen.

– Dette er samme angrepsvinkel som vi har hatt på Dynamics 365 CE. Bedre innsikt gir deg muligheten til å gjøre endringer på toppen av eksisterende programvare. Microsoft Supply Chain Platform kan du bruke med Dynamics 365, men også med SAP Eller andre ERP-løsninger.

Første steg er å etablere et Supply Chain Centre, der du mappe entiteter inn i Dataverse ved hjelp av Power Query. Så kan du bruke Power Apps til å bygge Low Code-løsninger, Power BI til økt innsikt eller Teams for å bygge nettverk.

– Du plukker komponenter og skaper samhandling rundt varestrømmen. Etter hvert kommer det også muligheter for å gjøre avanserte prognoser for forsyningskjeden, øke innsikt i risikoanalyse og ikke minst kommer det spennende plug-ins fra samarbeidspartnere som C.H. Robinson, som gir deg muligheten til å følge hele varestrømmen sekund for sekund på et kart, poengterer Sætre.

Slik presenterer Microsoft løsningen:

– Microsoft Supply Chain Platform handler om rask verdi og muligheten for kontinuerlig forbedring av varestrømmen ved å utnytte dataene du allerede har bedre. Du kan enkelt komme i gang og utvide prosjektet etter hvert, forklare Henrik Jacobs, Business Group Lead hos Microsoft Norge.

Mye handler om å utnytte Dataverse, Power Platform og Microsoft 365 på en ny og bedre måte, der det er varen og ikke kunden som står i fokus.

– Dette er Composable ERP i praksis. Du får tilgang til Microsoft sitt økosystem av løsninger uansett hva slags ERP-løsning du har, men det er naturligvis ingen ulempe om du kjører Dynamics 365, legger han til.

Nysgjerrig? Du kan laste ned en 180 dagers prøveversjon og få tilgang til Microsoft Supply Chain Platform som en tjeneste her.

DynUG inviterer også til webinar der vi går gjennom de viktigste elementene i Microsoft Supply Chain Platform. Påmelding og agenda vil bli lagt ut på våre hjemmesider.