Enda enklere å samhandle digitalt

Nye ThinkPad X1 Carbon har oppgradert webkamera med AI-algoritmer, fire innebygde mikrofoner med støydemping, mulighet for 64 GB RAM og et design som reduserer varmeutvikling og behov for støyete viftebruk. Alt pakket inn i komposterbar emballasje, naturligvis.

– Jeg vil påstå at Lenovo ThinkPad X1 Carbon i ellevte generasjon med sine 1,1 kilo og avanserte teknologi er verdens beste ultramobile PC. Den er basert på Intel-teknologi hele veien og representerer det ypperste innen ytelse, termaldesign og kommunikasjon, sier Øystein Norstrøm, Technologist AMD & Workstations hos Lenovo.

Han har fulgt utviklingen av ThinkPad X1 Carbon i en årrekke og er imponert over ellevte generasjon som ble lansert på CES-messen i begynnelsen av januar. Den nyeste utgaven veier bare 1,1 kilo og kan ha inntil 64 GB RAM, en dobling fra forrige generasjon.

– For det første har vi tenkt mye på hvordan vi reduserer varmeutvikling. ThinkPad X1 Carbon har to vifter og hele 32 sensorer som overvåker varmeutviklingen. Luft suges inn gjennom tastaturet og slippes ut på baksiden. Maskinvare og programvare jobber sammen for å redusere snittemperaturen med inntil to grader og gjør at du kan jobbe med tyngre belastning, for eksempel lange Teams-møter.

Og nettopp Teams-møter og samhandling spiller en rolle i utviklingen. Lenovo View-applikasjonen gir deg intelligente kamerabaserte funksjoner designet for å hjelpe deg med å låse opp kraften til det integrerte kameraet for å forbedre videosamtaleropplevelser og forbedre sikkerhet og digital helse.

– Som toppmodell finner du Dolby Atmos-sertifisert lyd, 5 megapixler kamera og fire mikrofoner med aktiv støydemping. Alt for å gjøre de mange digitale møtene mer komfortable. Bruker en også enklere, for eksempel sitter det en radar i lokket som merker om du kommer inn rommet, skanner ansiktet ditt og starter PC-en før du kommer bort til den. Du får natruligvis den umiskjennelige ThinkPad-følelsen med teknologi som 5G-nettverkadapter og ikke minst legacy-porter som gjør at du fortsatt kan bruke litt eldre kabler og utnytte eksisterende ekstrautstyr.

Det siste er et eksempel på bærekrafttankegangen som gjennomsyrer alt fra Lenovo.

– For første gang har ThinkPad X1 Carbon 90 prosent resirkulert magnesium i håndleddstøtten og 55 prosent resirkulert aluminium på bunndekselet. Emballasjen er minimal og laget av100 prosent bambus og sukkerrørfiber, som begge er komposterbar. Boksen er uten plast og 90 prosent resirkulert. Vi kan dessuten oppgi CO2-avtrykket til hver enkelt PC og et er en rekke små og store forbedringer som blant annet reduserer strømforbruket og forlenger levetiden på batteriet, understreker Norstrøm.

Forventet levering av Lenovo ThinkPad X1 Carbon er i april 2023.