Lær low code på DynUG vårkonferanse

Low code gir deg muligheten til å utvikle applikasjoner raskere og enklere. Under DynUG-konferansen 31. mai vil Low Code Practice Lead og Microsoft MVP-er Ulrikke Akerbæk fra Itera kjøre en halvdags workshop der du kan lære hvordan.

– Nøkkelen til å skaffe verden utviklerne de trenger IKKE er å lage flere barn og vente til de er klare for universiteter. Det er å gi verktøy til å løse utviklingsoppgaver til flere som allerede er i arbeidslivet. Low code handler om Fusion Development og hjelp til selvhjelp, forklarer Ulrikke Akerbæk, Low Code Practice Lead hos Itera

Under DynUG vårkonferanse 31. mai leder hun en workshop basert på en serie bloggartikler som gir et system for deltager-håndtering på arrangementer. I løpet av workshopen vil hun gå gjennom hva lavkode er og hvorfor du bør ta det i bruk, datamodellering i Dataverse, Canvas Apps, Power Automate og Power Pages.

– Jeg får gåsehud når jeg tenker på hva teknisk kompetente superbrukerne der ute, som har unik domenekunnskap om sin bedrift og bransje, får til når de kan lage sine egne apper og automatikk, rapporter, analyse og portaler. Enda bedre blir kvaliteten når disse kan støtte seg på erfarne utviklere som hjelper dem på veien til å lage smidigere datamodeller, smartere sikkerhetsoppsett, mer robuste flyter og rapporter med enda bedre datakvalitet.

Akerbæk har lært nesten alt hun kan ute på oppdrag – side om side med utviklere. Etter workshopen vil deltakerne sitte igjen med et fullt fungerende event-registreringssystem med påmeldingsskjema for deltagerne, automatisk bekreftelse på epost, en administrator-app for håndtering av event og deltagere og en canvas app du kan bruke til å scanne bekreftelses-eposten når folk kommer til arrangementet.

– Sakte men sikkert har jeg samlet opp nok kunnskap til at jeg i dag kaller meg selv utvikler. Jeg kan lese nesten hvilken som helst kode og sette sammen det jeg finner på stackoverflow. Det er nok i disse dager. Og sammen med utviklerne kan vi lavkoderne gjøre nesten alt – resten kan vi lære, understreker hun.

Vi åpner for påmelding når påmeldingen til selve konferansen åpner.