ØK-IT 2015 oppsummert

Tilbakemeldingene fra deltakerne på ØK-IT Konferansen 2015 har vært overveldende positive. Her er et tilbakeblikk på foredragene som ble holdt tirsdag på vei til København.

Salgsdirektør Jan Willumsen fra Peritus ønsket sammen med styreleder Henry Karlsen og daglig leder Øistein Tidemand-Johannessen fra Common Norge velkommen til ØK IT Konferansen. Jens Aabol fra Difi holdt et spennende og interessant foredrag om Elektronisk Handelsformat. I juli 2015 gikk 1,8 millioner fakturaer gjennom denne strukturen, og EHF er i vekst. Formatet gir blant annet større mulighet for intern og ekstern kontroll, og Aabol fortalte at Stavanger kommune tjener 6 millioner kroner årlig på å sammenlikne fakturaer med ordre.

Henrik Garvner fra Signup Software AB presenterte deres løsning for å tolke leverandørfakturaer. Han trakk fram fordelen ved å jobbe i Dynamics AX, slik at du har tilgang til alle data uten synkronisering eller batch-jobbing, og ga en generell demonstrasjon. De som ønsker det kan kontakte Peritus for en mer detaljert gjennomgang av løsningen.

Motor Part AS har millionbesparelser etter innføring av strekkoder og skanningutstyr. Det inkluderer en estimert reduksjon i feilplukk tilsvarende 750 000 kroner, og et spart årsverk på mindre faktureringsjobb. Ivar Hunnestad fra Motor Part fortalte om sine erfaringer med løsningen, og fikk tekniske hjelp av Leo Rosbach fra Peritus, og Lars Peter Dahl fra Barex Distribution AS. Du kan lese mer om dette hos Peritus.

Grete F. Stilum er forretningsadvokat og partner i Advokatfirma Brækhus Dege. Hennes foredrag om fallgruver ved IT-anskaffelser var noe mange snakket om utover kvelden. Mye av metodikken hun tok for seg er overførbare til andre samfunnsområder. Dette var et dyptpløyende og grundig foredrag alle som skal i gang med større IT-prosjekter bør få med seg. Hun poengterte at ingen IT-prosjekter er feilfrie, uansett leverandør, og at det gjelder å planlegge godt og fange opp faresignaler tidlig. Det gjelder både for kunde og leverandør.

En ny versjon av Microsoft Dynamics CRM er på vei, og David Orlander fra Microsoft Norge AS løftet på sløret. Som med så mye annet i dag handlet det om løsninger i nettskyen og tilgang fra mobile enheter. Selv om du velger en on-premise-løsning kan du enkelt gå over på en skyløsning senere, hvis du endrer mening. Orlander kunne også fortelle at releasetakten øker, og at det i fremtiden blir vanligere med flere releaser med mindre endringer i hver release.

Siste foredragsholder var Brede Bjerke fra Dynamicweb Software AS. B2B ecommerce vokser og er vesentlig større enn B2C i dag. En typisk kunde utfører 60 prosent av kjøpet selv, en ordre kan like gjerne komme fra en mobil en søndag kveld. Da er det viktig å ivareta kundene når og hvor det passer dem. Bjerke hadde en rekke spennende eksempler på plattformer integrert med Dynamics AX, inkludert F&H Danmark, som er en del av Jernia.