Bedre forståelse av dine egne data

2016-06-27_Kristiansen

Microsoft Power BI gir deg muligheten til å kombinere data fra Microsoft Dynamics-applikasjonene med andre kilder og visualisere dem slik at du raskt kan se trender og ta best mulig beslutninger.

– Det går raskt fra du setter opp Microsoft Power BI første gang til du kan begynne å hente ut innsikt om dataene dine, forklarer Hans Kristiansen, Microsoft Business Intelligence Architect hos Capgemini.
Han har 20 års erfaring med ulike BI-løsninger hos bedrifter som Avanade, ProfitBase AS, Lindorff, Storebrand og Microsoft. Kristiansen kommer til ØK-IT 2016 for å vise hvordan du kan utnytte kraften i Microsoft Power BI, uansett om du kjører Dynamics AX, Dynamics NAV eller Dynamics CRM.
– Jeg kommer til å kjøre mye demoer. Microsoft Power BI har ferdige koblinger mot hele Dynamics-familien, og det går raskt å ha en 70 prosents løsning, som du kan tilpasse etter egne behov. Da får du et sett dashboard og rapporter som du kan hente opp også på mobile enheter. Løsningen har veldig mange muligheter som jeg kommer til å vise fram.

Det finnes ferdige oppsett for avdelinger som finans, HR, logistikk og salg/marked, samt bransjeløsninger for alt fra detaljhande til tjenestebaserte næringer.
– Vanligvis leser vi alle rapporter skjematisk. Med Microsoft Power BI kan du for eksempel koble salgsdataene dine opp mot geografisk spredning og andre interne data, samt demografiske data fra SSB. Dermed får du en dypere forståelse av kundene dine.
Det finnes i dag 59 ulike connectorer, inkludert muligheten til å hente data fra Facebook, MailChimp og Google Analytics.
– Vi ser også økende interesse for å analysere ustrukturerte data, der du for eksempel ser realtime data fra sensorer eller sosiale medier rett i dashboardet, forklarer Kristiansen.

Du finner hele agendaen for ØK-IT 2016 med påmeldingsskjema her