Blockchain – fremtidens transaksjoner?

2016-04-15-Shafique

Digitale transaksjonsløsninger basert på blockchain-teknologi kan endre bank- og finanssektoren radikalt. Det er ett av temaene forretningsutvikler Arif Shafique i Microsoft Norge tar for seg under sitt foredrag på Øk-IT 2016.

– Det er ingen tvil om at blockchain kommer til å bli stort. Det kan løse mange utfordringer, ikke minst med tanke på de mange mikro-transaksjonene som følger med den nye delingsøkonomien, forklarer Arif Shafique i Microsoft Norge.
Blockchain er kryperingsteknologien som ligger bak blant annet Bitcoin. Den gjør det mulig å samkjøre digitale transaksjoner i en felles, digital regnskapsbok, som både kan være offentlig eller privat etter behov. Blant de norske bankene ligger Nordea langt fremme i løypa, og er en del av et internasjonalt nettverk som ser på mulighetene.
– Alle de store IT-selskapene, inkludert Microsoft, snakker om dette for tiden. Et område som er veldig aktuelt for alle som driver med salg og finans er smarte kontrakter. Før var gjerne avtaler noe som gikk over flere år, i dag kan det være avtaler som bare er gyldig noen dager eller timer. Her kan blockchain-teknologien hjelpe til.

Temaet for foredraget er fremtidens teknologitrender, og det er mye som skjer for tiden.
– Kunstig intelligens i form av såkalte bot-rammeverk vil endre hverdagen til oss alle. App-er vil bli digitale assistenter som hjelper deg i det daglige. En annen spennende ting er Google, som nå har utviklet en app som kan tolke tale like bra som et menneske. Det kombinert med stadig bedre datakraft og kunstig intelligens åpner en rekke nye muligheter, sier Shafique.
Han kommer til å oppdatere foredraget helt fram til 30. august, slik at innholdet er rykende ferskt. Dette er et foredrag du ikke vil gå glipp av.

Du finner hele agendaen og påmelding til ØK-IT 2016 her