Hvordan drifte Dynamics i nettskyen

2016-06-28_Tollevsen

Stadig flere ønsker forretningsløsninger levert som en nettskybasert tjeneste. Trenden er færre store releaser og flere kontinuerlige oppdateringer. Hvordan det fungerer opp mot spesialtilpasninger er ett av temaene Bjørn Tollevsen tar for seg under ØK-IT 2016.

– Det har vært et skifte i markedet med tanke på kundenes ønsker. De ser på CRM- og ERP-løsninger som verktøy med en best mulig kundeopplevelse, og ønsker i grunn ikke å gjennomføre store oppdateringer hvert tredje år. Microsoft Dynamics går nå mot hyppigere og mindre oppdateringer, slik vi har sett med Office 365, forklarer Bjørn Tollevsen, Technology Sales Specialist ERP, Microsoft Dynamics.
Han kommer til ØK-IT 2016 for å snakke om Dynamics-løsninger i nettskyen, med mulighetene og utfordringene det gir, og presentere Microsofts strategi på området.
– I dag er det opp til kundene om de ønsker å kjøre en Dynamics-løsning lokalt, hos en tredjepart eller i nettskyen. Overgangen til hyppigere oppdateringer gir samtidig begrensinger i hva slags tilpasninger du kan ha.

En annen stor trend er muligheten for tilgang til forretningssystemer fra ulike enheter.
– En ny generasjon kunder forventer å kunne bruke de enhetene de ønsker, uansett hva slags PC, nettbrett eller smarttelefon de har. De vil heller ikke gå lange kurs for å bruke en løsning, men forventer at brukergrensesnittet er intuitivt. Her har det vært en liten revolusjon de siste årene. Se bare på bankene, der vi kan levere Dynamics NAV som bankløsning i nettskyen. Det åpner for at mindre aktører kan ta opp konkurransen med de store etablerte uten å gjøre millioninvesteringer.
Med ERP og CRM i nettskyen åpner det seg også helt nye muligheter for å yte sluttkundene service.
– For det første blir det enklere å koble til andre verktøy, som Power BI og Internet of things. Og mange av bruksområdene vi ser i dag kunne vi ikke tenke oss for noen år siden, som for eksempel nettbrett som kassasystemer og mobiltelefoner som betalingsterminaler. Den nye teknologien forandrer verden, og både vi og bedriftene må henge med, sier Tollevsen.

Du finner hele agendaen for ØK-IT 2016 med påmeldingsskjema her