Power BI til massene

Microsoft har brutt gjennom Gartner Magic Quadrant med Power BI-plattformen. Stadig flere bedrifter tar i bruk analyseverktøyet, og under DynUG brukerkonferansen i september vil BI-arkitekt Hans Kristiansen fra Capgemini dele eksempler og kjøre demo.

– For ett år siden var det over fem millioner brukere av Power BI på verdensbasis. Når nye tall slippes til sommeren kommer det tallet til å være mye høyere. Det skjer fryktelig mye spennende rundt Power BI-plattformen for tiden, forteller Hans Kristiansen.
BI-arkitekten fra Capgemini kommer til DynUG brukerkonferansen i september for å holde to foredrag om analyseverktøyet Power BI.
– For det første vil jeg vise eksempler på bedrifter som har tatt dette i bruk, og erfaringene de har fått så langt. AI og Cortana Intelligence Suite er veldig spennende. Det samme er at Power BI er en integrert del av Microsoft Dynamics 365.
Microsoft har virkelig festet grepet om markedet, og har brutt gjennom Gartner Magic Quadrant med Power BI-plattformen.

 

Power BI oppdateres kontinuerlig og leveres som en tjeneste via nettskyplattformen Azure.
– Power BI har ferdige løsningsmaler inn mot Dynamics-produktene. Superbrukere kan nå enkelt lage app-er med flyt på spesielle prosesser. For eksempel kan du lage en budsjett-applikasjon som henter real-time data fra ERP og CRM og kjører arbeidsflyt for å lage budsjetter og forecast.
Mange norske bedrifter er allerede i gang med å implementere Power BI, og Kristiansen har vært med på proof of concept for både små og store virksomheter.
– En liten bedrift bruker bare et par minutter på å registrere seg og fem minutter for å komme i gang. Så kan de hente inn data fra ulike kilder og få innsikt i disse.
I dypdykket blir det mulighet for en praktisk demonstrasjon og ikke minst å stille spørsmål.
– Jeg kommer til å kjøre en demo der vi kobler oss på ulike datakilder, bygger en datamodell og deretter lager rapporter og visualiseringer. Til slutt deler vi resultatene med andre, forteller Kristiansen.

Det finnes også en stor Power BI Community, og alle er velkommen til å bli med.

Du finner påmelding og mer informasjon om DynUG brukerkonferanse her