Gode råd før du går i nettskyen

Under DynUG brukerkonferanse i september vil ERP-nestor Bo Hjort Christensen og forretningsadvokat Grete Funderud Stillum se på utfordringer og muligheter som ligger i å flytte forretningssystemer til nettskyen. Dette er to foredrag du ikke vil gå glipp av.

– Jeg kommer til å se på hvilke kvaliteter som må bygges inn i en moderne skybasert ERP-plattform, og hvordan Microsoft møter disse kravene. Og ikke minst hva det betyr for kunder og partnere at Microsoft har skutt fart mot skyene, forklarer Bo Hjort Christensen.
Få om noen har like god oversikt over ERP-markedet i Norge som Høyskolelektoren ved BI. Under DynUG brukerkonferansen 20. og 21. september snakker han om skybaserte forretningssystemer som plattform for digitalisering.
– Jeg kommer til å posisjonere Microsoft i et større konkurransebilde der jeg vurderer Microsofts styrker, og hvor er det rom for forbedringer.

Les også: Microsoft Dynamics inn i skyene

Forretningsadvokat Grethe Funderud Stillum overtar stafettpinnen etter Christensen med sitt foredrag om de juridiske aspektene ved anskaffelse av skytjenester.
– Hvis du ikke har kontroll på jussen kan du oppleve unødige begrensinger og fare for lovovertredelser ved anskaffelse av skyløsninger. Dessverre tenker de fleste virksomheter først og fremst på funksjonelle og tekniske muligheter og økonomi når de velger skyløsninger, forklarer Stillum.
Jussen kommer ofte til slutt etter at alle valg er tatt og avtaler inngått, mens andre har så mange juridiske bekymringer at de aldri kommer i gang.
– Jeg vil hjelpe deltakerne til å tenke juss tidlig i prosessen og gi råd om hvordan private virksomheter kan ta i bruk skytjenester – til det meste – forutsatt noen forhåndsregler og litt forarbeid, poengterer hun.

Gjennom disse to foredragene får du dermed et helhetlig bilde av hva du bør tenke på når du planlegger å flytte hele eller deler av forretningssystemene dine til nettskyen.

Les mer om konferansen og meld deg på i dag. Full pakke med middag to kvelder og en overnatting i enkeltrom koster under fire tusen kroner.