Power BI i praksis

Norrek kombinerer historiske og nye data fra gammel AX-versjon og ny 365-versjon i skyen, Alf. I Larsen kjører analyser og rapportering for økonomi, salg og lager fra en NAV-løsning i skyen, mens Hoff kombinere informasjon fra Dynamics 365 sales i skyen med salgsstatistikk fra grossistsalg via iSeries i PowerBI.

Er du nysgjerrig på den praktiske nytten av Power BI? Under DynUG brukerkonferansen på Gardermoen viser løsningsarkitekt Paul Andreas Osuldsen fra EG tre ulike kundehistorier.

Hoff Norske Potetindustrier hjelper selgerne sine ved å kombinere informasjon fra møteaktiviteter fra Dynamics 365 Sales i skyen (CRM) med salgsstatistikk fra iSeries i PowerBI. Vi viser hvordan selgerene praktisk kan bruke løsningen, forteller Osuldsen.

Han har mer enn 25 års erfaring med praktisk innføring av Business Intelligence-løsninger i Norge og Norden. Gjennom to sesjoner og tre kunder demonstrerer han hvordan Microsoft Power BI-plattformen kan utnyttes i Dynamics 365.

Norrek, en av landets største produsenter og leverandør av dypfryste grønnsaker, frukt, bær og potetprodukter, har gått fra AX 2012 til Dynamics 365 for Finance and Operations i skyen. For å kunne rapportere salg og Finans for daglig leder har vi hentet inn historiske data fra gammel AX 2012 og kombinert det med live data fra Dynamics 365 og forenet disse i PowerBI i skyen. Vi viser hvordan daglig leder i praksis kan følge opp og lage nye analyser og rapporter.

Siste eksempel er Alf I. Larsen, som er Norges største forhandler av kule- og rullelager.

– Alf I. Larsen har oppgradert fra NAV 2013 til NAV 2018 og kjører hele løsningen i skyen. Jeg vil vise hvordan vi ved hjelp av et datavarehus i skyen kan kjøre analyser og rapportering for økonomi, salg og lager, samt hvordan daglig leder bruker og lager nye analyser og rapporter og erfaringene med dette og hva dette gir til forskjell fra dagens standardrapporter i NAV 2018, forklarer Osuldsen.

Du finner hele agendaen og påmelding her