Farvel til NAV

Den 1. april annonserte Microsoft at de ikke lenger vil selge Dynamics NAV. Heretter er det kun Dynamics 365 Business Central som gjelder. Hva det innebærer for deg som kunde er tema når Bjørn Tollevsen inntar podiet under DynUG-konferansen i november.

– Det skjer til dels store endringer om dagen. Microsoft er i ferd med å fase ut Dynamics NAV, men det vil fortsatt bli support på det i noen år fremover, forklarer Chief Digital Officer Bjørn Tollevsen i Pilaro.

Han er en av landets fremste ressurser på nettopp Dynamics NAV og Business Central, og vil ta for seg hva endringene fra Microsoft innebærer under årets store brukerkonferanse.

– Vi har snakket et par år om at programmeringsspråket vil forsvinne og at windows-klienter vil forsvinne, og i den nyeste versjonen av Business Central er dette borte. Det er ett av temaene jeg kommer til å ta for meg, forklarer Tollevsen.

Har du gått fra NAV 2016 til NAV 2018 er neste steg Business Central, og da har du to alternativer.

– Du kan kjøre Dynamics BC enten on premise eller som SaaS i skyen. Så er spørsmålet hva eksisterende kunder bør gjøre, som har en del tilpasninger og add-ons, og hva nye kunder bør gjøre. Mange ønsker nok å kjøre i skyen, men det har noen begrensninger.

Microsoft Dynamics blir nå mer basert på sertifiserte apper som tilfører ny funksjonalitet.

– Hele skykonseptet baserer seg på at kundene kjører mest mulig standard. Microsoft ønsker at du går inn i Microsoft Appsource, som er sertifiserte løsninger fra partnere, og forsøker å finne det du søker der. Dermed ikke sagt at du ikke kan ha tilpasninger, men det blir ikke så enkelt som tidligere, verken for partnere eller kunder, understreker Tollevsen.

Les mer om konferansen og meld deg på her