Mye nytt i Business Central

I den nye versjonen av Dynamics 365 Business Central fokuserer Microsoft på å levere de forslagene som flest ønsker løst gjennom sin Idea-portal. I tillegg er det gjort en del for å bedre brukeropplevelsen i moderne klienter som nettlesere og nettbrett.

Dynamics 365 Business Central, arvtakeren til Dynamics NAV, følger Dynamics 365-familiens normale oppgraderingssyklus med to nye versjoner i året. Lanseringsbølge 1/2020 kommer i april, og det er versjon 16 av Dynamics Business Central når du teller med NAV-versjonene som er lansert tidligere.

– For nye kunder og oppgraderinger vil dette være den naturlige versjonen å ta i bruk, men den krever at du utvikler i det nye programmeringsspråket Visual Studio Code og AL. Benytter for fremdeles Dynamics NAVs programmeringsspråk C/SIDE må du benytte Dynamics 365 Business Central versjon 14, som kom i april 2019. Den 30. september 2020 er siste dato for å kjøpe en versjon som fremdeles kan bruke C/SIDE, så tiden er i ferd med å renne ut, forklarer NAV-ekspert Bjørn Tollevsen i Pilaro.

Microsoft posisjonerer nå offisielt Dynamics 365 Business Central som et SMB-produkt beregnet for små og mellomstore organisasjoner og løsningen vil være integrert med Common Data Service for å gjøre integrasjon til Power-plattform enklere. Lanseringbølge 1 inneholder mye nytt.

– Microsoft har bedt kundene melde inn sine ønsker via sin nettbaserte portal. I versjon 16 har de fokusert på å levere forslagene som flest ønsker løst. Det innebærer blant annet funksjonalitet for å kunne motta flere varer enn bestilt, automatisk legge til gjentakende salgs- og kjøpslinjer og andre mindre forbedringer som gjør hverdagen enklere for brukeren.

Microsoft ønsker kundene i nettskyen og har tilrettelagt ytterligere for overføring av data fra lokal Business Central versjon 14 til nyere online-versjoner. Det er også endringer i brukeropplevelsen i moderne klienter.

– Mange kunder har gått fra den tradisjonelle Windows-klienten til for eksempel nettleserklient eller nettbrett og har hatt ønsker om en del endringer. Jeg ser også at det kommer bedre filtreringsmuligheter, mer automatisert dataregistrering og mulighet til å sperre bruk av overføring av data til Excel for enkelte brukere, forklarer Tollevsen.

Han går inn i pensjonistenes rekker 1. mai, og DynUG vil savne ham på våre arrangementer. Du kan lese mer om hva som er planlagt i Dynamics 365 Business Central her og vil du vite mer kommer du på fagdagen 4. mai, der vi regner med å ha en ekspert fra Microsoft til å gå gjennom de viktigste endringene og til å svare på spørsmål.

Les mer og meld deg på fagdagen 4. mai 2020 her