Power BI Premium for enkeltbrukere

Nå blir Power BI-funksjonalitet som før var forbeholdt de største organisasjonene rimeligere og dermed enklere tilgjengelig for SMB-bedrifter. Det er én av nyhetene Hans Kristiansen dykker ned i under Power Platform-webinaret 9. mars.

– Den største nyheten akkurat nå er Power BI Premium Gen 2, som innebærer at SMB-bedrifter kan betale $20 dollar per bruker, eller under 200 kroner i måneden, og få tilgang til funksjonalitet som tidligere var forbeholdt mye større virksomheter på grunn av prisen, forteller Hans Kristiansen i Capgemini.

Den nye arkitekturen og dataplattformen til Power BI innebærer også større fleksibilitet og høyere ytelse for brukerne. Tilbakemeldingene fra bedriftene som har testet det så langt er svært gode.

– Mange av våre kunder har etterlyst funksjonaliteten som nå blir tilgjengelig. Du kan enkelt sette opp faste rapporter som går over flere sider og sette opp en flyt som kjører dem. Perfekt for de som ønsker seg pene, ukentlige salgsrapporter i PDF-format for eksempel.

Flere brukergrupper kan se frem til Power BI Premium Gen 2, som blir tilgjengelig i april 2021.

– For superbrukere og andre som lager datasett blir det nå enklere å finne relevante datasett. I den andre enden ligger det mye mer automatisering for vanlige brukere som lager rapporter. Jeg kommer til å kjøre en demo på begge disse områdene og vise hvordan det fungerer.

En annen viktig nyheter er integrasjonen mellom Power BI og Teams.

– I den nye hverdagen har Teams blitt et utrolig viktig verktøy for de fleste av oss, og Microsoft har lagt ned store ressurser i å bygge inn mer funksjonalitet. Jeg vil derfor vise litt av de nye mulighetene som kommer her, forteller Kristiansen.

Se hele agendaen og meld deg på her