Lås opp mulighetene i Power BI

Fremtiden er datadrevet. Under DynUG-konferansen 2021 får du muligheten til å oppdage innsikt som er skjult i dataene dine med Microsoft Power BI i en dedikert workshop. I løpet av dagen får du de siste nyhetene fra Microsoft og tar del i konkrete eksempler ute hos brukerne selv.

Vi sparker igang workshopen med Patrick LeBlanc, Principal Program Manager hos Microsoft. Via internettet deler han det nyeste fra Ignite om Power BI Strategi, visjon og roadmap. Deretter vil Paul Osuldsen, Sopra Steria og Hans Kristiansen, Capgemini vise de viktigste nyhetene som er kommet i 2021.

Trond Brande fra Microsoft tar for seg et tema mange snakker om for tiden: hvordan Power BI, Azure, Synapse og Dynamics 365 spiller sammen. Resten av dagen bruker vi til å se på tre konkrete kundeeksempler:

Color Line, Tor Einar Pedersen

– Microsoft har startet reisen og hurtigtoget når det gjelder utvikling av plattformene. Vi som kunde må tilpasse omkringliggende systemer i et høyt tempo. Vi har flere ERP- og POS-systemer som leverer data til et eldre rapporteringsverktøy som kan være krevende når plattformen oppdateres hurtig, forklarer Pedersen.

Han vil snakke om situasjonen og vil utfordre på hvordan dette kan løses.

– Det fokuseres på standardisering, det skal sikre digitalisering fra innsiden. Power BI virker som et spennende verktøy for å hente data direkte fra kilden. Det kan sørge for alltid oppdaterte tall og nye standarder kan redusere forvaltningskostnaden.

Agder Energi, Kristian Arnesen

I dagens marked er utfordringen ofte at nye verktøy kommer raskt. Agder Energi har gjort en stor jobb med å kartlegge bruken av Power BI.

– Vi hadde manglende innsikt i hvordan Power BI ble brukt i vår organisasjon. Derfor har vi gjennomført en omfattende kartleggings- og opprydningsjobb. Det handler blant annet om standardisering, eierskap, hvilke flater som er i bruk og å identifisere superbrukere slik at vi kan legge til rette for en datadrevet kultur, forklarer Arnesen.

I dag har energiselskapet etablert klare retningslinjer for administrasjon og governance.

– Jobben har vært stor i omgang og den har vært mange utfordringer underveis som andre kan ha nytte av.

Kommunalsjef økonomi Lars Helge Vedøy i Randaberg kommune deler sine erfariger med Power BI.

Randaberg kommune, Lars Helge Vedøy

Kommunen har valgt å benytte Power-plattformen til den overordnede budsjettprosessen for 2022-2025 fremfor budsjetteringsverktøyet de hadde i ERP-systemet sitt.

– Vi bruker PowerApps og Sharepoint slik at hele organisasjonene kan melde inn tiltak til budsjettet, knytte tiltak opp mot våre langsiktige mål i kommuneplanen, legge inn konteringer på hvert tiltak og prioritere mellom tiltak. All visualisering lages i Power BI, forklarer Vedøy.

Randaberg benytter ProfitBase sin matrise for å vise de obligatoriske oppsettene som finnes i lovverket.

– Dette kan være vanskelig å få til korrekt i matrisevisualiseringen som kommer med Power BI. Jeg vil vise litt av våre erfaringer med denne løsningen.

Meld deg på i dag

Paul Osuldsen og Hans Kristiansen vil lede workshopen, som vil ha et begrenset antall deltakere. Merk: vi kommer til å redusere lunsjpausen til 30 minutter for å rekke alt.

Meld deg på ved å sende oss en e-post. Vi praktiserer først-til-mølla-prinsippet. Deltakelse krever at du er påmeldt konferansen begge dager eller onsdag 10. november. Pris for en dag er kr 1490 for medlemmer og kr 1990 for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer lunsj og forfriskninger onsdag.

Les mer om konferansen og meld deg på herDynUG-konferansen 2021