Enklere datahåndtering i D365 F&O

Under årets høstkonferanse tar MVP-er Alireza Eshaghzadeh fra Knowit for seg hvordan du bruker Data management-rammeverket i Dynamics365 Finance and Supply Chain Management ved implementering eller migrering av data. Det har flere fordeler.

– Data management er et rammeverk for å administrere dataentiteter og dataenhetspakker i Dynamics 365 F&O. Det er et nyttig standardverktøy, som du kan bruke å migrere data som referanse-, master- og dokumentdata fra Legacy eller eksterne systemet, forklarer seniorkonsulent Alireza Eshaghzadeh hos Knowit.

Han er nyslått MVP og kommer til DynUG for å snakke om hvordan du kan benytte Data management-rammeverket til import og eksport av data.

– Den kan brukes både til implementering og forvaltning av data. Det inkluderer kopi-konfigurasjoner fra et selskap til et annet, du kan opprette maler for eksport av data til tredjepartsløsninger eller Azure SQL-databaser, eller flytte data med xlsx, csv, txt, xml og zip-formater.

Rammeverket har stor fleksibilitet og kan kjøres manuelt og som batchjobber. Hvis det oppstår feil ved importen kan du velge å hoppe over utvalgte poster og fortsette med bare de «gode» dataene, og velge å reparere og importere de resterende dataene senere.

– Data management gir deg et brukervennlig grensesnitt for dataeksport og importadministrasjon, slik at vanlige pro-brukere av Dynamics 365 kan benytte det uten avansert kunnskap om utvikling og database, understreker Eshaghzadeh.

Du finner hele agendaen her og melder deg på her