Bygg din egen kopilot

Vil du snakke med datamaskinen din og få den til å lage chatbot-er og utvide funksjonaliteten til kopilotene dine? Microsoft Copilot Studio er et hett tema som garantert kommer til å dukke opp under DynUG-konferansen i mai.

– Microsoft har investert i samtalebaserte grensesnitt i flere tiår og har hatt gode løsninger for språkgjenkjenning og forståelse. Da vi investerte i Open AI, åpnet det seg nye muligheter, fordi modellene kan resonnere over og forstå hva du sier til den. Det er et paradigmeskifte, sier Fredrik Sætre hos Microsoft.

Ifølge hjemmesidene deres er Copilot Studio «en fullintegrert samtale-AI-plattform som gir deg mulighet til å lage og tilpasse kopiloter ved å bruke naturlig språk eller et grafisk grensesnitt. Med Copilot Studio kan du enkelt designe, teste og publisere kopiloter som passer dine spesifikke behov for interne eller eksterne behov på tvers av din bransje, avdeling eller rolle.»

– Du kan bestemme hvilke datasett den kunstige intelligensen henter informasjon fra. Den gjør et søk, returnerer dataene til språkmodellen og svarer ut ifra dette. Dermed får du et standardverktøy som kan brukes til alt mulig, fra å bygge intelligente chatboter på kort tid, til å utvide funksjonaliteten til en kopilot.

Teknologien baserer seg på retrieval-augmented generation – eller RAG. Det er et AI-rammeverk for å hente fakta fra en ekstern kunnskapsbase for å basere store språkmodeller på mest mulig nøyaktig og oppdatert informasjonen.

– Hvis du lærer deg å bruke Copilot Studio kan du lage intelligente chatboter som kan hente nye data. Vi har bare sett begynnelsen av utviklingen, og jeg gleder meg til å snakke med om dette under DynUG vårkonferanse i mai, sier Sætre.

Les mer på Microsoft sin egen blogg