Bedre og raskere rapporter med copilot

CoPilot for Power BI gjør det enklere å produsere både rapporter og sammendrag ved hjelp av naturlig språk. Løsningsarkitekt Hans Kristiansen fra Capgemini viser deg hvordan under DynUG vårkonferanse.

– Vi har akkurat begynt på en reise, og hastigheten er høy. CoPilot for Power BI ble allment tilgjengelig 16. januar i år, og fra 20. mai vil den være aktivert som standard for alle tenants, forteller Hans Kristiansen.

 Han er siden 2022 FastTrack Recognized Solution Architect på Power BI og følger nøye med på utviklingen.

– CoPilot for Power BI benytter en språkmodell som tolker naturlig språk og ved hjelp av Open AI genererer et resultat tilbake. Det gjør det veldig brukervennlig å få innsikt i dataene, og du kan bygge løsninger veldig raskt og bli mer datadrevet, både for de som lager rapporter og de som leser dem. For eksempel kan en leder be CoPilot om et sammendrag av en rapport ut fra egne behov og ønsker.

Microsoft har nylig justert vilkårene på flere viktige områder. Meldinger som skrives inn lagres ikke lenger av Microsoft for overvåking av misbruk. Kunder som opererer innenfor EU-datagrensen trenger ikke lenger å aktivere innstillingen på tvers av geografiske områder for å bruke copilot. Dataene deres vil nå alltid forbli i EU som standard. AI- og Copilot-innstillingen delegeres automatisk til kapasitetsadministratorer, slik at de kan bestemme om de vil aktivere copilot for kapasiteten.

Kristiansen kommer til å kjøre en demo på hvordan du setter opp og tar i bruk CoPilot på Power BI.

   – Foreløpig trenger du en spesiell lisens og du må aktivere Open AI på din tenant. Jeg vil også ta for meg alle nyheter som dukker opp frem mot konferansen, ikke minst det som kan komme under Microsoft Build uken før DynUG møtes siste uken i mai, poengterer han.

 Du finner agenda, påmelding og praktisk informasjon om konferansen her.

Les også: