På veien med D365 F&O som motor

Oppstartselskapet Your Mobility tilbyr korttidsleie av varebiler til ulike bransjer via en nettportal. Med D365 F&O som ERP-plattform har de fått et helhetlig system der leieprosessen er automatisert og alle prosessene er samlet ett sted.

– Våre kunder er virksomheter med store bilflåter og leier typisk biler fra minimumsperioden på tre måneder til ett år eller lenger. De kan logge seg på våre nettsider, finne en bil, utstyre den etter behov og bestille den. Alt skjer via Microsoft Dynamics 365 F&O, forklarer digitalansvarlig Joakim Grothaug i Your Mobility.

Mye har skjedd siden de startet opp i 2020 med en ide om å leie ut varebiler til alle håndverksbransjer, samt renholdsbransjen. En av de største kundene er ISS, som ønsket en større fleksibilitet i sitt bilhold.

– Vi ønsket et helhetlig system som kunne effektivisere og bringe prosessene våre sammen, i stedet for å måtte jobbe med fire forskjellige systemer som måtte snakke sammen. Tradisjonelle applikasjoner for bilutleie tar ikke høyde for graden av tilpasninger vi tilby. For eksempel kan du velge ulik innredning etter bransje, og vi tilbyr også dekor som et tilvalg. Derfor landet vi på Dynamics 365, som er en skybasert løsning som enkelt kan vokse sammen med oss og som er fleksibel nok til vårt behov.

Your Mobility har inngått avtaler med leverandører som Würth på innredning og Cirkle K på drivstoff og rekvisita. Det betyr at alle kostnader, fra lading eller diesel til spylevæske, parkering og bompenger samles på én faktura som sendes ut til kunden.

– Dynamics 365 F&O håndterer all dataflyt med innkjøp, konfigurering og fakturering. Den eneste tredjepartsmodulen er Zegeba, som håndterer logistikken ved innredning og transport. Vår partner ECIT Peritus har hjulpet oss med å få på plass en løsning der alle prosesser er automatisert og samlet på ett sted. Så må vi hele tiden tilpasse systemet etter kundene våre og endringer i markedet. Vi har fått den beste løsningen i forhold til kravene vi hadde, alt basert på en standard applikasjon, noe som sparer oss for verdifull tid og penger, sier Grothaug.

Under DynUG-konferansen deler han erfaringene med etableringen av systemet, første året med drift og veien videre for oppstartbedriften Your Mobility. Les hele agendaen og meld deg på her.