Workshop: Hva er egentlig Microsoft Fabric?

Hans Kristiansen, Paul Osuldsen og Trond Brande leder denne workshopen, som ved hjelp av rykende ferske erfaringer fra flere kunder gir en innføring i hva Microsoft Fabric er og et dypdykk i de mange mulighetene som følger med.

– Med Microsoft Fabric blir det enklere å bygge analyseløsninger. Men som med alle andre nyheter er det mange store ord og mye usikkerhet. Vi vil derfor forsøke å ta Fabric ned på jorda og gi deltakerne mulighet til å både stille spørsmål og komme med innspill, forteller Paul Osuldsen fra Sopra Steria.

Sammen med Hans Kristiansen har han ledet Power BI-workshopene for DynUG de siste årene. Årets tema er Microsoft Fabric, en nyhet som dekker alt fra datafangst til sanntidsanalyse og forretningsintelligens. De får med seg løsningsarkitekt Trond Brande og Managing Data Analyst Marthe Moengen.

– Vi har flere pågående prosjekter med Microsoft Fabric. Gjennom disse har vi identifisert tre sentrale temaer som kan fortelle hvordan den nye teknologien endrer synet vårt på datavarehus/rapportering, sanntids dataanalyse og «Data Observability», forklarer Brande.

Etter innledning og demonstrasjon blir det dypdykk ned virkelige data fra Oslo bysykkel, der deltakerne ser på hvordan du kommer igang og end-to-end-data via Fabric til Power BI for visualisering og analyse.

– Vi vil vise hvordan data lagres i Fabric, hvordan du kan integrere eksisterende data og hente data fra forskjellige kilder. Deretter ser vi på hvordan dataene forberedes og til slutt presenteres via Power BI ved hjelp av DirectLake, forklarer Kristiansen.

Fagleder data og analyse John Aage Tisløv og rådgiver Jasintha Balasubramaniam hos Lyse-konsernet vil dele sine erfaringer med bruk av Microsoft teknologi med et spesielt fokus på Power BI/Microsoft Fabric, før workshopen avsluttes med en spørsmålsrunde og de aller siste nyhetene fra Microsoft Ignite. Jobber du med data og analyse vil du ikke gå glipp av denne muligheten.

Merk at Trond Brande også vil kjøre et key note-foredrag under Power Platform-sporet tirsdag 21. november med en gjennomgang av teknologien.

NB! Deltakelse på workshopen krever deltakelse på konferansen!

TemaWorkshop: Hva er egentlig Microsoft Fabric?
StedMøterom De Haviland
TidOnsdag 22. november kl 10:00-14:00
ForkunnskapIngen
Ha med PCLurt å ha med egen PC
Plasser20
PåmeldingE-post til lars@commonnorge.no (førstemann til mølla)