Store nyheter i Microsoft Fabric

I påsken ble det annonsert en rekke spennende nyheter i Microsoft Fabric. Her er noen av de viktigste, som garantert dukker opp under DynUG-konferansen i slutten av mai.

Under Ignite i november 2023 annonserte Microsoft Mirroring i Fabric. Denne funksjonen gjør at du sømløst kan replikere databasene dine inn i OneLake, noe som gir tilnærmet sanntidsinnsikt i dataene dine. Mirroring er nå tilgjengelig for kunder i Public Preview. Les mer om dette her.

En annen stor nyhet er Folder i workspace, som gjør at du kan gruppere elementer i mapper, slik at du for eksempel har alle rapporter i en mappe, alle uttrekk i en annen og så videre.  Funksjonen er nå i offentlig forhåndsvisning, og vil snart være tilgjengelig for testing. Les mer her.

Task Flow er en spennende nyhet. Den hjelper deg med å visualisere dataprosjekt fra ende til ende. Alt du trenger å gjøre er å definere en prosess, så får du den visualisert fra kilde til ferdig rapport.

Metric layer er har også vært etterlyst en stund. Nå kommer denne funksjonen, som gjør det mulig å lage standardiserte KPI-er. Du kan inkludere beskrivelser, dimensjoner og andre metadata, slik at sluttbrukeren forstår hvordan de er tenkt brukt og tolket. KPI-ene kan benyttes på tvers av Fabric.

Det siste vi vil trekke frem i denne omgangen er at Copilot i Power BI nå er tilgjengelig for sluttbrukere som skal lese rapporter. Det innebærer at de kan få en oppsummering av rapporten direkte fra Copilot, noe som gjør det enklere. Sjekk denne videoen hos Microsoft!

Microsoft Fabric står høyt på agendaen under DynUG vårkonferanser på Gardermoen 28. og 29. mai. Vi får blant andre besøk av Scott Sewell, og det blir både kundeerfaringer, fagforedrag og workshops. Meld deg på i dag!

Les hele pressemeldingen her