Fra Power BI til Microsoft Fabric

Nå samler Microsoft alle data for analyse på ett sted, slik at det blir enklere å organisere dataene, samarbeide og publisere rapporter. Løsningsarkitekt Hans Kristiansen hos Capgemini gir deg en introduksjon til hvordan du kommer igang under DynUG i november.

– Den største forskjellen fra Power BI til Microsoft Fabric er at vi får en felles plattform som reduserer antallet integrasjoner. For de som skal jobbe med real time analyse og maskinlæring med store mengder data er dette en stor nyhet, forklarer Hans Kristiansen, som er sertifisert FastTrack Recognized Solution Architect og jobber som løsningsarkitekt for innsikt og data hos Capgemini.

Under DynUG gir han en introduksjon til hvordan du opprette et lakehouse, henter data, lager datasett og rapporter, samt publiserer alt som en app til sluttbruker.

– Interessen fra markedet har vært stor, men mange lurer fortsatt på hva Fabric egentlig er. Jeg vil vise hvordan du aktiverer plattformen i din virksomhet og forklare litt om ulike lisensmodeller.

Microsoft Fabric er en SaaS-løsning, på samme måte som Power Platform og Microsoft 365.

– I bunnen ligger Onelake for data, som er litt som Onedrive for dokumenter. Her vil alle data samles ett sted. Det er også basert på en sikkerhetsmodell: Onesecurity. Avslutningsvis er det også et nytt, felles lagringsformat basert på Delta-Parquet.

Nyhetene kommer raskt om dagen. Dermed er det litt vanskelig å si hva som kan vises på DynUG, men Microsoft har sin Ignite-konferanse i forkant av høstkonferansen, noe som garantert vil prege agendaen.

– Hvis det er offentlig tilgjengelig når høstkonferansen avholdes vil jeg også demonstrere copilot i Power BI, forteller Kristiansen.

Se hele agendaen og meld deg på her