Agenda DynUG-konferansen mai 2023

PRAKTISK INFORMASJON OG PÅMELDING | AGENDA | ARTIKLER

Last ned komplett program i PDF-format (med forbehold om endringer)

Keynotes

Better together – kunder, partnere og våre nye co-piloter er tema når Karin Sørby, direktør for Global Partner Solutions, åpner DynUG-konferansen i mai. Vi står i et paradigme-skifte som kommer til å endre hvordan vi jobber. Teknologien utvikler seg raskt, og vi må jobbe sammen for å sørge for adopsjon, og at vi bygger innovasjon på toppen av stabile forretningsapplikasjoner. Når kunder, partnere og Microsoft står sammen kan vi møte nye behov og muligheter for innovasjon.
I Microsoft-verdenen er AI gammelt nytt, men innovasjonen går raskt og vi står overfor nok et paradigmeskifte som vil få konsekvenser for din arbeidshverdag. Kristian Heim, leder for Microsoft Technology Center i Oslo, snakker om potensialet som ligger i kunstig intelligens og hvilke praktiske konsekvenser det kan få for deg.
Vår datadrevne hverdag krever god kontroll på hvor informasjonen flyter, hvem som har tilgang og hvor lenge den lagres. Dag Nyrud er direktør for Sikkerhet og Modern Workplace hos Microsoft Norge. Han gir deg en oversikt over aktuelle trusler, hvordan du bør møte dem og hva Microsoft kan tilby av sikkerhetsløsninger på Dynamics og Power Platform.

Workshops

Low code gir deg muligheten til å utvikle applikasjoner raskere og enklere. Low Code Practice Lead og Microsoft MVP-er Ulrikke Akerbæk fra Itera kjører en workshop der du kan lære hvordan du utvikler applikasjoner raskere og enklere med Low code.
Microsoft MVP Michael Roth is a well known conference speaker and a Microsoft Certified Power Platform Specialist. He will lead a workshop giving an overview of the The Center of Excellence (CoE) starter kit, its components and what is needed to use CoE in your own environment. From planning your strategy of governance over installing the solutions, up to automation of your governance project. The session will be in english. 
Paul Osuldsen og Hans Kristiansen loser deg gjennom 3,5 timer faglig påfyll som tar utgangspunkt i hvordan Tolletaten driver virksomhetsstyring i praksis ved bruk av Power BI. Blant innlederne er universitetslektor Per Aksel Holving, avdelingsdirektør Tommy Olsen i Tolletaten og Senior Program Manager Lars Andersen ved Power BI Customer Advisory Team i Microsoft Danmark. Dagen avsluttes med nyheter i Power BI fra MS Build.

Dynamics Finance & Operations

Technical Specialist Manager Fredrik Sætre er en gjenganger hos DynUG. Han vil dra oss gjennom de siste nyhetene som har kommet i Microsoft Dynamics F&O og kikke litt i krystallkulen fremover.
Felleskjøpet oppnår synergieffekter ved å holde seg til Microsoft-teknologi. Leder forretningsapplikasjoner Håkon Engen forteller om det strategiske valget bak bruken av Dynamics 365 og Azure, og deler erfaringer. Han vil også si noe om det pågående ERP-prosjekt og veien videre.
Cloud Agility har hjulpet den danske entreprenøren og asfaltprodusenten Pankas A/S til å skape effektive og sammenhengende prosesser fra tilbud til fakturering i Dynamics 365 Finance og Projects Operations. Martin Drud Nielsen og Jørgen Peter Rasmussen hos Cloud Agility A/S vil vise hvordan de blant annet har implementert Dual Write og Power Automate for å bedre kommunikasjonen, og Power BI for å oppnå bedre innsikt i dataene. I tillegg viser de hvordan Microsofts Phone App brukes til å blant annet enkelt registrere timeforbruk ute i felt.
MVP-er Kurt Hatlevik fra inspirit365 tar for seg hvordan du blir mer effektiv ved å utnytte mulighetene for personalisering, navigering, filtrering og sortering i Dynamics 365. Han vil også se på Rapporterings HUB, finans-tags, «En Dynamics, En Plattform» og Fast Track implementation portal.
Kunnskap er avgjørende for å lykkes og det er kontinuerlig et behov for medarbeidere med kompetanse på Dynamics-plattformen og Power Platform hos partnere og sluttkunder. MVP Alireza Eshaghzadeh fra KnowIT jobber med NTNU Gjøvik for å lære studentene hvordan de kan ta sertifiseringer som kan forenkle prosessen med å finne jobb. Han får selskap av Stine Saatvedt fra Microsoft som vil gå gjennom kompetanseutvikling fra et Microsoft perspektiv, og hvilke utdanningstilbud som finnes, med et spesielt fokus på Microsoft University. 

Dynamics Business Central

Tradisjonsrike Norrøna er til stede i sju land og har en kompleks selskapsstruktur med kjøp og salg på tvers av kontinenter. Prosjektleder Christian Løfquist i Norrøna deler erfaringer med hvordan de har standardisert, automatisert og bygget opp Dynamics Business Central med logikk og funksjonalitet, samt hvordan de tenker strategisk med tanke på å samarbeide over landegrensene.
Covent AS er spesialister på luftbehandlingsanlegg og er Norges ledende produsent av ventilasjonsagregater. De leverer energieffektive luftbehandlingsanlegg i verdensklasse ved hjelp av D365 Business Central. Administrerende direktør Egil Oddvar Brastad Hansen deler erfaringer.

Dynamics Customer Engagement

Senior specialist Tim Ervik hos Microsoft Norge deler som vanlig de siste nyhetene i Dynamics Customer Engagement og viser veien videre innen dette fagområdet.
Alexander Hansen og Ask Eirik Thorvaldsen fra Kristiania presenterer rekrutteringsteamets Omnichannel-løsning i Microsoft Dynamics CRM. Demonstrasjon av saksbehandling, chatbot, teams telefoni og veilederbooking. De viser også hvordan de har startet oppbyggingen av kunnskapsbasen som et oppslagsverk for studentambassadørene.
Prosjektleder Hanne Garm og produkteier CRM Marit Åsenden Handberg fra Kristiania presenterer hvordan de på tre år har gått fra innkjøp av CRM-system og valg av samarbeidspartner til implementering av Microsoft Dynamics CRM i perioden 2021–2023. De vil komme inn på prosjektorganisering, hvordan sikre at organisasjonen er involvert og informert underveis i utrullingen og hva de har lært i løpet av prosjektet. 
André Evju, strategisk rådgiver i TRY Opt, deler sine tanker rundt hvordan du kan oppnå god digital synlighet i et landskap der kampen om målgruppens oppmerksomhet er heftigere enn noen gang. Nøkkelen ligger i grundig innsiktsarbeid. Hvilke relevante trender påvirker målgruppen- og enda viktigere – hva er det som opptar interessen deres akkurat nå?
Nye regler og anbefalinger knyttet til universell utforming skal sørge for at alle mennesker uavhengig av funksjonsnedsettelser kan bruke teknologi i hverdagen, både privat og på jobb. Uloba har jobbet tett med deres partnere og Microsoft for at Dynamics 365 skal fungere for alle sine ansatte. Linn Kristoffersen og Kjerstin Dahl Hillestad deler sine erfaringer, samt tips & triks om hvordan og hvorfor alle skal forholde seg til universell utforming.
På oppfordring fra medlemmene gjentar vi suksessen fra konferanen i november og inviterer til Møt MVP-ene. Der stiller blant annet Malin Martnes, Guro Faller og Thomas Sandsør, tre av Norges beste ressurser på Dynamics 365 CE. Marianne Kim Brill er moderator og du kan stille spørsmål underveis.

Power Platform

Det skjer mye spennende på Power Platform for tiden. Vetle Ryen og Patricia Zemer fra Microsoft Norge tar for seg siste nytt innen de ulike applikasjonene som utgjør Microsoft Power Platform, og trekker også noen linjer fremover.
Entreprenørselskapet Nettpartner har tatt i bruk Dynamics 365 F&O med Power Apps. Applikasjonskonsulent Arne Pedersen og utvikler Bertel Lundgaard deler erfaringer fra et intensivt prosjekt. Han ser på suksessfaktoren, hva de har lært underveis, erfaringer med egenutviklede apper i D365 og apper fra partnere som snakker med D365, samt erfaringer med PowerApps og eksempler på apper som har bidratt til digitaliseringsreisen.
Måten vi integrerer data mellom Dynamics 365 F&O og Dynamics 365 Sales/CE endret seg fundamentalt da Microsoft lanserte DualWrite. MVP Johan Persson fra Engage Group snakker om Power Platform og DualWrite fra et F&O-perspektiv. Han ser på hva du kan forvente når du implementerer DualWrite; prosessen, utfordringene og hva du må kunne for å få et smidig oppsett. Han diskuterer også på feilsøking og løsninger. Level 200.
Du vet liksom hva det er, det er tingen alle snakker om – low code-verktøyet til Microsoft. Du vet at du burde begynne å lære mer om det, men hvor i all verden begynner du? Hva er Power Platform egentlig, hva ligger i Power Platform, og hva kan du gjøre med det? Og hvor kan du finne informasjon og lære mer? MVP Malin Martnes gir deg alle svarene du trenger for å ta steget inn i Power Platform. Level 100. 
Kunstig intelligens kan fjerne repetitive prosesser og manuell data-input. AI Builder er en verdifull funksjonen i Power Platform-porteføljen som hjelper deg å fange data du ikke har fått tak i tidligere ved hjelp av blant annet avansert tekstforståelse. Fredrik Sætre fra Microsoft viser deg hvordan du kommer i gang med AI Builder gjennom en praktisk presentasjon i level 200-300.

Våre sponsorer